JORMA PIIPON KIRJAT
BLOGI 2019


18.06.2019 Vihreän liikkeen lyhyt historia

Viikonlopulla Vihreiden puoluekokouksessa puheenjohtajaksi valittu Maria Ohisalo aloitti "rohkeasti", kun ilmoitti heti ensimmäisessä linjapuheessaan ettei pelkää natseja. Että sitten tiedätte, natsit!

No joo! Mitäpä sitä pelkäämään puolueensa perustajia, ovat jo kuolleita ja kuopattuja. Perussuomalaisten ei tarvitse pelätä Veikko Vennamoa, keskustalaisten Santeri Alkiota eikä vihreiden niitä "oikeita natseja".

Historiaa läheltä ja vähän kauempaa:

Kyseenalaisimmat aatteet ovat tulleet Suomeen Saksasta: kristinuskon suvaitsemattomin siipi, yhteiskuntia tuhonnut sosialismi, fasismi sekä vihreä aate.
      Kun Itä-Saksan suojeluksessa ollut Baader–Meinhof-terroristiryhmä murskattiin 1970-luvulla, maan salainen poliisi Stasi ryhtyi kehittämään uutta liikettä, jonka tehtävä olisi laittaa kapuloita Länsi-Saksan ja sen teollisuuden rattaisiin, keksittiin vihreä aate.
      Saksan Die Grune Partei (Vihreät) perustettiin Offenbachissa vuonna 1979. Sen perustivat kaksi varsin erilaista poliittista ryhmää; marxismiin pettyneet äärivasemmistolaiset ja vanhat natsit.
      Heillä oli yhteisinä tavoitteinaan mm: antiamerikkalaisuus, ydinvoiman vastaisuus, auringon palvonta, vaihtoehtoinen lääketiede, vaihtoehtoinen "tiede", kemikaali- ja säteilyhysterian lietsonta jne.
      Saksan vihreiden ensimmäinen puheenjohtajistoon kuuluivat; Norbert Mann, Petra Kelly ja August Haussleiter. Useat heistä olivat antroposofian (Rudolph Steiner) mystiikkaan vihkiytyneitä entisiä SS-miehiä ja Hitlerin sijaisen Rudolph Hessin suojatteja.
      Heti vuonna 1980 Der Spiegel-lehden paljasti Haussleiterin edesottamukset ja lisäksi sen, että Saksan vihreiden liittopäiväryhmässä oli useita vanhoja natseja ja SS-miehiä. Ensimmäinen "vihreä skandaali" oli valmis.

Suomen vihreiden juuret ovat 1980-luvun alun vihreässä liikehdinnässä, jossa oli mukana ympäristöaktivisteja, feministejä, vammaisjärjestöjen edustajia sekä vaihtoehtokulttuurien ihmisiä. Vihreä liitto rekisteröitiin yhdistykseksi vuonna 1987 ja puolueeksi seuraavana vuonna.
      Vihreää liittoa edeltäneen vihreän liikkeen sanotaan saaneen alkunsa Koijärveltä ja Helsinki-liikkeestä 1970- ja 1980-luvuilla. Molempiin osallistui merkittävä määrä vihreiden perustajajäseniä ja nykyisiä vaikuttajia; Osmo Soininvaara Pekka Sauri ja Heidi Hautala.

Kymmenen vuotta myöhemmin Neuvostoliiton hajoamisprosessi vaikuttu myös Suomeen. Sen yhteydessä, 80-90 lukujen vaiheessa, suomalainen äärivasemmistolainen liike, Taistolaiskommunistit, hajosi kolmeen osaan, kun NKP oli tehtävänsä Suomessa tehnyt  ja jäänyt historian lehdille  jälkipolvien häpeäksi ja kauhisteluksi.
      1. Osa jäsenistä tuli järkiinsä, irtautui kaikesta kommunismista. Toisaalta moni kommunistisen hapatuksen ymmärrettyään kuinka demokratiavastaista, murhaavaa ja väkivaltaista aatetta oli tukenut nuoruuden hurmoksessaan.
      2. Toinen puoli niistä, jotka jäivät edelleen kommunistisen aatteen pauloihin, perusti Demokraattinen Vaihtoehto, Deva -nimeä kantaneen puolueen. Puheenjohtajana ehti vaikuttaa äärivasemmistolainen Kristiina Halkola. Demokraattisen vaihtoehdon lopettaessa toimintansa osa sen aktiiveista siirtyi vuonna 1990 perustettuun Vasemmistoliittoon.
      3. Ne, jotka eivät liittyneet Devan joukkoihin tai Vasemmistoliittoon, kulkeutuivat Vihreän liikkeen rivistöön. Myöhemmässä vaiheessa Viherkommunistien ja Luontoaktiivien liitosta muodostettiin puolue nimeltä Vihreät. 
      Joten, useat vanhemmanpolven vihreät ovat vanhoja taistolaisia. Kommunismin romahdettua tietyt tahot osasivat ajoissa kääntää takkinsa, esim. Satu Hassi ja Anni Sinnemäki.
      Herää kysymys, että mistä mahtaa johtua Vihreiden johtohenkilöiden tiiviit kontaktit 70-luvun taistolaiskommunismiin. Neuvostoliitolla ja vihreällä liikkeellä kun ei luulisi olevan mitään yhteistä?

Vihreiden ekopuuhastelun mielettömyyttä kuvaa heidän ideologiansa, jonka ihmisvihamielisyys ei perustu tutkittuun tietoon vaan kansallissosialismista tuttuihin panteistisiin aatteisiin. Natsit olivat sitä mieltä, että saksalaisilla oli joku syvempi yhteys asuttamaansa maahan. Joten, jos ei pelkää natseja, niin heidän ideologiasta voisi olla varuillaan.

10.04.2019 Ilmastoahdistus

No nyt se lopulta selvisi, mikä ahdistaa? Se on ilmastoahdistus! Selvisi tänään Aamu-TV:ssä, kun oikein ammattilainen siitä kertoi.
 
Milloin ja mistä vielä nimeltä tietämätön ahdistus kokemani mukaan yleensä iskee ja on iskenyt?
 
No, heti aamupalalla, kun avasin jääkaapin oven. Siellä on matopurkkeja, on rasvatonta ihan juotavaksi ja täysmaitoa ruuan valmistukseen. Sitten siellä oli tänä aamuna onneksi vain possunlihaleikettä. Siis, ei sitä vaarallista naudan sellaista. Pöydällä oli sitrushedelmiä ja kaksi jo vähän nahistunutta banaania. Kuten tiedämme, niin lentorahtina ruojat tänne tuodaan. Voi sitä kerosiinin katkua ja päästöjä. Kahvi onneksi meni alas ilman suurempia ahdistuksia, vaikka kaukaahan ne pavutkin tulevat.
 
Suihkussa on tullut tavaksi käydä aamuisin ja laskettua lämmintä vettä. Tosin, ei suihku koko aikaa tohise.Tavaksi on tullut säästää vettä. Mikä se sitten ahdistaa, kun tuntee itsensä puhtaaksi? No, se pirun turve. Sillä se talo ja vesi lämmitetään.
 
Suihkusta muistin sähkösaunan. Niin, illalla siellä tuli sähköä kuluteltua kaikessa rauhassa. Onneksi sähkön tuotannossa fossiilisten osuus on maailman pienimpiä. Ei paha!
 
Jos nyt ahdistuksista huolimatta pääsin ulos ja lenkille. Heti helpotti! Ulkoilma tekee hyvää mielelle ja fysiikalle. Mutta, ei pitkäksi aikaa. Autotallin kohdalla se iski jälleen ja vielä rajummin.Tuolla oven takana se kaiken pahan alku ja juuri oli ja on, nelivetoinen turbodiesel- maasturi. Olisi edes bensaversio, mutta kun ei.
 
Onneksi muistin tapahtuman viime kesältä. Tuo pahis kun otti ja teki lakon kesken matkan. Apuun riensi maahantuojan matkaturvan apujoukot. Kohta oltiin jo hinausauton kyydissä molemmat ja kohti merkkiliikkeen korjaamoa. Toinen meistä sinne jäi, kun oli viikonloppu. Ja, eikä aikaakaan kun matka jatkui vuokraamon samanlaisella versiolla, mutta etuvetoisella bensakoneella.
 
Kaikki tiedämme, että vuokra-auto täytyy palauttaa tankki täynnä. Vähän harmitti, kun piti laittaa kalliimpaa bensaa ja vielä niin paljon. Laskin, että sitä oli mennyt noin 40 prosenttia enemmän kuin omassa olisi mennyt dieseliä. Joten, ne päästötkin olivat suuremmat samalla matkalla. Saman todisti jälkeenpäin myös autojen tekniset tiedot. Kylläpä helpotti, vaikka kalliimmaksi matka oli tullut. 
 
No joo, annetaan nyt synninpäästö tuonne talliin. Mutta, kun se diesel? Se vaan kummittelee takana. Jotain pahaa siinä täytyy kuitenkin olla, kun kieltää aikovat jo melko pian. Nyt on jo kehitetty nollapäästöinen diesel-moottori, joka on tulossa kaupalliseen käyttöön. Mutta, diesel, mikä diesel!
 
Hmm! Pitikin kulkea tuon autotallin ohi. Vähän kuitenkin helpotti tuo viimeinen tekninen saavutus. Toivoa edulliselle liikkumiselle siis vielä on.
 
Liikunnasta kaikki tiedämme, että tulee hyvä mieli. Velat tuntuvat saatavilta, eikä ahdistuksesta ole tietoakaan. Ei siihen saakka, kunnes katse harhautuu horisonttiin. Kaupungin kaukolämpöpiiputhan siellä. Ja, toisesta, onneksi vain toisesta, tulee savua niin, että osa taivaanrantaa on sen peitossa. Ahdistus iskee jälleen. Juuri kun suihkussa käytin sen lämmittämää vettä, onneksi säästeliäästi.
 
Kaupassa kuitenkin pitäisi käydä, vaikka ahdistava kokemushan se on aina. Heti kun pääsee sisälle, niin maitopurkkirivistö on pitkä ja siihen vielä kaikki muut maitotuotteet päälle. Ja, kun tästä selviää eteenpäin, ei helpotusta ole luvassa. Lihatiski ja sen takana vahingoniloisesti hymyilevä lihamestari. Kehtaakin hymyillä, kun noita ahdistustuotteita paketoi ilmastonmuutoksesta huolestuneille asiakkaille.
 
No, jotain kuitenkin täytyy kaupasta ostaa, kun ei ole oppinut olemaan syömättä. Huonosti kävi myös sille romaanin hevosellekin. Mutta, yksi tuote, josta en luovu, vaikka kuinka haitalliseksi vielä tulisi. Se on suomalainen peruna. Siitä saa mitä erilaisimpia tuotteita ja kaloreita on vähemmän kuin sen korvaajaksi pyrkivillä riisillä ja pastalla.
 
Mutta, kesää kohti mennään niin, ettei perässä tahdo pysyä. Ja sitten mennään mökkiä kohti, mutta ei kuitenkaan niin nopeasti etteivät muut perässä pysy. Ei, ei, kun koko matkalla on kahdeksankympin rajoitus. Sopii minulle ja ei autollakaan ole mitään sitä vastaan. Tuolla nopeudella dieseliä kuluu vähän. Kahdeksankymmenen kilometrin päässä olevan mökkireissun polttoainekulut jäävät kymmenen euron alle.
 
Jos sinne mökille kuitenkin kohtalaisen hyvällä omalla tunnolla ja ahdistuksilla pääsee, niin ei, ei ahdistus tähän lopu. Se sauna! Kakki tietävät, että mökkisaunat lämpiävät puulla. Ja puusta tulee niitä penihiukkaspäästöjä. Tosin se, miten lämmität saunan. on suuri merkitys päästöjen määrään. No, en ala kuitenkaan opettamaan oikeaoppista saunan lämmittämistä. Mitä vähemmän savua piipusta tulee, sen parempi.
 
On tämä elämä mennyt vaikeaksi ja ahdistavaksi. Mutta, onneksi sille on nyt löytynyt selitys, mikä sitä aiheuttaa. Tulee näin pikaisesti mieleen, että melkein kaikki mikä oli ennen ok ja joka oli vielä niitä harvoja nautintoja, juuri ne sitä ahdistusta aiheuttaa.
 
Voi ilmastoahdistus! Pitikö sen vielä tulla, kun kaikki muut taudit maailmasta on jo selätetty ja tehty vaarattomiksi. Vai, tuotiinko se tietoisesti?

03.04.2019 Sitoutumaton vaalitarkailija


Voiko tarkkailla vaaleja sitoutumattomasti? Eikö jokainen ole "ainakin vähän kallellaan johonkin suuntaan"? Ehkä näin on, mutta jos kuitekin yrittäisi olla puolueeton. Siihen eivät mielestäni ole pystyneet edes valtakunnan ykkösmediat, YLE ja Helsingin Sanomat. Tämä on jälleen kerran tullut esille näidenkin vaalien alla.

Itse olen ollut sitoutumaton koko elämäni. Olen toki tehnyt vaalityötä tutulle kaverille. Siihen johti mielenkiinto vaalityöhön yleensä ja asiaperusteet. Poliittisella suunnalla ei ollut merkitystä. Jokaisessa puolueesta kun löytyy sellaista, jota en kannata. Vastaavasti kannatettavaa löytyy jokaisesta puolueesta.

Sitoutumattomuudella on myös se hyvä puoli, että ei tarvitse "kannattaa oman puolueen ajamia kaikkia asioita". Lyhyesti ilmaistuna, ei ole tarvetta kumartaa mihinkään suuntaan.

Menneillään olevilla vaaleilla kiinnitin huomiota kolmen suurimman nykypuolueen puheenjohtajien toimintaan ja heidän edesottamuksiin. Nyt ennakkoäänestys meneillään ja toista viikkoa varsinaiseen vaalisunnuntaihin. Galluppeja seuratessa tulee vääjäämättä mieleen, että tasaista ja tungosta tulee huipulla olemaan..
 
Kukin äänen käyttäjä tekee omat johtopäätökset omien havaintojensa mukaan. Luulen ja voin toki luulla väärinkin. SDP:n, Kokoomuksen ja Keskustan menestyksiin tai menetyksiin on suuri vastuu nyt media-aikana ko. puolueiden puheenjohtajilla.
 
SDP:

Puolueen kannatus on puheenjohtajan sairasloman aikana ja siitä huolimatta ollut vähintään viiden prosentin johdossa seuraavaan. Puheenjohtaja palasi sairaslomalta, mikä jälkeen hänen ulostulonsa ovat saaneet osakseen hämmennystä jopa omien keskuudessa.

Maito ja liha! Nuo suomalaisille melkein pyhät elintarvikkeet. Ne kun ovat kautta aikojen pitäneet tämän maan hengissä. Niiden käyttöä tulisi kuulemma rajoittaa päästöjen takia? Ne ovat kuitenkin ainoat elintarvikkeet, joiden tuottaminen täällä pohjolassa on varminta tuottaa ilman katovahinkoja.

Vilja- ja muut tuotteet ovat säiden armoilla, kuten viime vuosina olemme nähneet. Maidon ja lihan tuottaminen tapahtuvat samoissa tuotantoprosesseissa. Sonnivasikat menevät lihan tuotantoon ja lehmävasikat maidon tuotantoon. Molemmat tarvitsevat heinärehua, joiden tuotantoon liittyvät hiilinielut kompensoivat jopa muidenkin päästöjä.

Vielä mitä erilaisimmat veroehdotukset, joista ei tahdo saada selvää. Myös maidon ja lihan kulutusta rajoitettaisiin verottamalla. Sehän osuus suoraan omien nilkkaan. Siiihen kun vielä kielletään polttomoottorikäyttöisetn autojen myynti ja sitä mukaa niiden käyttö kymmenen - kahdenkymmenen vuoden kuluessa, niin onhan siinä perusdemarillakin ihmettelemistä.

SDP on siirtynyt nykyisen puheenjohtajan aikana reilusti vasemmalle. On kait tyypillistä entiselle ammattiyhdistyspomolle. Täysin väärä suunta tässä tilanteessa. Maailma ja Suomi muuttuvat. Verotuksen lisäys on myrkkyä taloudelle ja pääomaköyhälle Suomelle. Joustavuus työmarkkinoilla on kaiken a ja o.
 
Kokoomus:

Puolueen harmiksi ja muiden lyömäaseeksi tulivat "sopivasti valinnanvapausyritysten” räikeät laiminlyönnit. Syylliseksi tähän osoittautuivat liian pienet henkilömitoitukset ja ammattitaidottoman työvoiman käyttö. Lisänä soppaa sotkemassa ovat johtajien miljooniin kohonneet palkkiot, jotka ovat lähtöisin sairailta ihmisiltä tai läheisiltä. Eikä tämä vielä riitä, omistajien osingot ovat osin valuneet ulkomaille ja sisäisten siirtojen takia verotettavaa ei ole juurikaan tullut.

Takavuosien arvostettu Kokoomuksen puheenjohtaja Raimo Ilaskivi sanoi taannoin Iltasanomien haastattelussa, että "markkinavoimat ovat tunkeneet alueille, jonka ei pitäisi olla niitten toimintakenttänä.”  Kuitenkin osa nyky-kokoomuspoliitikoista ovat siirtyneet juuri niiden markkinavoimien palvelukseen, jotka "ovat tunkeneet alueille, jonka ei pitäisi olla niitten toimintakenttänä".Esimerkiksi: - Laura Räty, Terveystalon liiketoimintajohtaja, - Lasse Männistö, Mehiläisen johtaja, - Joonas Turunen, Mehiläisen perusterveydenhuolto- ja ulkoistukset -liiketoimintayksikköön, - Ismo Partanen, Lääkäripalveluyritykset ry:n lobbari.

No, nyt kun sote meni kirjamillisesti karille, ei valinnanvapaus enää olekaan mikään ehto. Aiemmin se oli elämän ja kuoleman kysymys hallitusyhteistyölle. Maakunnista ja leveimmistä hartioista ei ole enää puhetta. Kunta on jälleen varsin hyvä vaihtoehto. Näitä irtiottoja kun puheenjohtaja on yrittänyt selittää, niin yritykseksi ne ovat jääneetkin.
 
Keskusta:

Pääministeripuolueella on aina hallituskauden jälkeen altavastaajan asema. Näin se vaan tahtoo mennä. Hallituskaudella tehdyt kiky ja työttömien aktiivimallin toteuttaminen olivat osalle kansaa raskaat. Lisäksi rajut säästöt eri kohteille koettiin haitallisiksi.

Tosin, osittain edellä mainittujen asioiden ansiosta saatiin 140 000 uutta työpaikkaa, työllisyysprosentti nostettua 72,5 ja valtion velanotto päätökseen monen vuoden jälkeen. Tästä hallitukselle ja päämisterille suuri plussa. Kyseessä kun oli melkein elämän ja kuoleman kysymys koko valtakunnalle.

Myös sote-sopan jälkiseurauksista puolueella on selittämisen paikka. Maakuntamalli oli se kaiken a ja o ja autuaaksi tekevä. Se unohtui välittömästi virka-auton takapenkillä, kun pääministeri oli palaamassa eronpyyntöreissulta presidentin tyköä.

Vaikka ei haluttaisi enää edes mainita vuoden 2015, 32 tuhannen maahanmuuttoryntäystä, on se kuitenkin monen mielessä. Miksi sitä ei estetty? Ensisijainen vastuu on pääministerillä. Jälkeenpäin on tullut ilmi, että se olisi voitu tehdä sillä perusteella, että tulijat vaelsivat monen Euroopan maan läpi Ruotsiin, joka järjesti kuljetukset maahamme. Todelliset turvapakantarvitsijat eivät näin toimi. Elintasopakolaiset ovat asia erikseen.

Ihmisten muistiin kun tahtovat jäädä vain ne epämiellyttävät asiat. Valtiontaloudella ja sen saattamisella kestävälle pohjalle ei näyttäisi suurelle yleisölle olevan väliä, eikä niitä jälkeenpäin juuri muisteta.
 
Lopuksi:

Jos sinä sanot jollekin kaverille, että “sinun arvomaailmasi ei vastaa omaa arvomaailmaani”. Mitä luulet hänen vastaavan? Ehkä menee hämilleen, eikä osaa vastata mitään. Mitä hän mahdollisesti sinusta sen jälkeen ajattelee? Tuskinpa mitään rakentavaa. Luonnollisen ihmisen luonnollinen seuraus on loukkaantuminen ja suurimmalta osalta suuttuminen perin pohjin.

Täytyy ihmetellen kysyä, että pitävätkö jotkut itseään niin paljon parempina, että on varaa moiseen ulostuloon? Ovatko he itse virheettömiä ja erehtymättömiä? Ja, kuka määrittelee sen "ainoan ja oikean arvomaailman"?

Ehkä SDP:n ja Kokoomuksen puheenjohtajilta tähän löytyy vastaus. Valtakunnassa on satoja tuhansia, joiden arvomaailmaa ei vastaa omaanne. Ja, tämä kaikki ennen kuin hallitusohjemasta on tietoakaan. Keskustan puheenjohtajan mukaan hallitusohjelma ratkaisee, kenen kanssa yhteistyö voitaisiin aloittaa.

Edellä mainittu toisiin suhtautuminen on suututtanut äänestäjiä perin pohjin. Osa porukasta aikoo uhastakin muistaa kopissa "toisen arvomaailman edustajia". Ehkä se jo näkyykin!